Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Alıç Meyvesi

Alıç Meyvesi

Alıç meyvesi, ağacı 10 metre yüksekliğe ulaşabilir. Ağacın kabuğunda dikenler bulunurken beyaz ve pembe çiçekleri bulunur. Meyvesi hafif ekşi fakat lezzetlidir. İçerisinde bol miktarda bileşik bulundurur. Bu bileşiklere flavonoid bileşikleri denir. Alıç meyvesi olgunlaşma evresine geldiğinde sarı veya kırmızı bir renge bürünür. Alıç ağacı meyvesi toplanıp tüketilirken aynı zamanda ağacı da süs olarak kullanılabilir. Alıç meyvesi sarp bölgelerde yetişir. Dere kenarlarındaki yamaçlar, kayalık bölgeler, ormanlık alanlar ve dağlık bölgeler görüldüğü yerlerdir. Alıç meyvesi genel olarak Kayseri'deki Erciyes Dağı eteklerinde yetişir. Kalp kaslarını ve hafızayı kuvvetlendirdiği bilinen alıç meyvesi aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarına karşı da kullanılan doğal ilaçlardandır. Bu gibi meyveleri yerinde ve zamanında toplayıp tüketmek sağlıklı yaşam için önerilir. Bazı ülkelerde alıç meyvesi doğal ilaç olarak doktorlar tarafından kalp hastalarına önerilmektedir. Kalp ve damar hastalıkları için önerilen doğal ilaçlar arasında alıç meyvesi ilk sırada kendine yer bulmaktadır. Alıç meyvesi günlük olarak tüketilebilirken kış aylarında da tüketmek için salamurası yapılabilir. Alıç ağacının meyvesi, yaprakları ve çiçekleri geçmişten günümüze kadar kalbi destekleyici ve kalp damar fonksiyonları düzenleyici olarak insanlar tarafından kullanılmıştır.

Alıç Meyvesi Faydaları Nelerdir?


Alıç meyvesi insanlara sağlık alanında birçok yönden yarar sağlar. Kalp ritmindeki bozukluklardan, kalp çarpıntılarından, kalp yetmezliğinden, kalp kaslarındaki zayıflıklardan ve damar sertliklerinden doğan rahatsızlıklardan alıç meyvesi sayesinde kurtulmak veya etkilerini azaltmak mümkündür. Alıç meyvesinin etkileri kullanılmaya başlandıktan sonra ortalama 4-8 hafta sonunda kendini gösterir. Sinir sistemini üzerindeki baskıyı azaltarak sakinleştirici görevi görürken spazmları azaltır ve idrar söktürür.

Alıç meyvesi içerisindeki maddeler vücutta birikmez, bağımlılık yapmaz bu yüzden uzun süre tüketilmesinde sakınca yoktur. Kullanılmaya başlandıktan sonra yaklaşık olarak üçüncü haftanın sonunda kalpte, damarlarda ve beyinde olumlu etkileri görülmeye başlanır. Alıç kanı taşıyan damaları genişleterek güçlendirir bu sayede kalbin daha fazla oksijen bakımından zengin kan pompalamasını sağlar. Beyni olumlu yönde etkilediği için hafızanın güçlenmesinde etkili rol oynar. Şiddetli kusmaların görüldüğü durumlarda alıç meyvesi tüketildiğinde mideyi sakinleştirir ve kusmayı keser. Kalp ritmini düzenleyerek kalp krizi riskini azaltır. Beyine giden kan akışını hızlandırırken uykusuzluğa da iyi geldiği görülür. İdrara çıkma problemi olanlar bu sorundan kurtulmak için alıç meyvesini tüketebilir. Alıç meyvesi cinsel gücü artırırken bunun yanında strese de iyi gelmektedir.
Son Güncelleme : 20.01.2024 00:10:00
Alıç Meyvesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Alıç Meyvesi Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Alıç Meyvesi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Alıç Çiçeği
Alıç Çiçeği
Alıç Çiçeği, Alıç çiçeği 2-5 metre yükseklikte, Nisan–Mayıs aylarında açan, orman ve yol kenarlarında rastlanan, koyu sarı veya esmer kırmızı meyveleri olan çalıya benzeyen bir ağaçta açan çiçeklerdir. Birçok alıç türü ülkemizde Batı ve Güney Anadolu...
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Dalının Faydaları
Alıç dalının faydaları, alıç 10 metre kadar uzayan, dikenli, pembe ve beyaz çiçekli bir ağaçtır. Alıç daha çok yabani bir bitkidir. Meyveleri 6-10 mm çapındadır ve esmer ya da kırmızı renkte bulunur. Alıcın tatları ekşidir. Yemişen, barut ağacı gibi ...
Alıç Yaprağı
Alıç Yaprağı
Alıç Yaprağı, alıç, Sonbahar meyvesi olan, dikenli dallara sahip bir ağaçtır. On metreye kadar yükselebilir. Yuvarlak bir görünümü olan alıç, kırmızı, sarı, beyaz, yeşil, pembe renklerinde olur. Tadı da renklerine göre değişir. Ormanlık, su yatağı ke...
Alıç Ekstraktı
Alıç Ekstraktı
Alıç Ekstraktı, On metreye kadar uzayabilen, dikenli, beyaz ya da pembe çiçekli bir çalıya benzer ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, küçük birkaç çekirdekli, sarı ya da kırmızı renklidir. Hafif ekşi tada sahip meyvelerdir. Alıç ağacının yaprak, çiçe...
Alıç Kurusu
Alıç Kurusu
Alıç Kurusu, Alıç kurusu, gülgillerden bir ağaçtır. Alıç kurusu, alıç ağacının çiçekleri, kabukları, yaprakları ve meyveleri kurtularak elde edilmektedir. Alıç kurusu, alıç ağacının içerisinde, triterpenoit, saponinler, aminler, flavonlar, C vitamini...
Alıç Faydaları
Alıç Faydaları
Alıç Faydaları; alıç barut ağacı, ekşimuşmula ve yemişen olarak da bilinmektedir. Alıç faydaları, alıç ağacı on metreye kadar uzayabilen pembe ve beyaz çiçekli, dikenli bir ağaçtır. Alıç faydaları, alıç ağacı meyveleri altı, on milimetre çapında esme...
Alıç Ağacı
Alıç Ağacı
Alıç ağacı, yaklaşık olarak 6-12 metre arasında bir boya sahiptirler. Alıç ağacının çiçekleri pembe ve beyaz şeklinde iki farklı renkte ve dikenli olan alıç ağacı türü genellikle yabani doğada kendi kendine yetişir. Alıç ağacının meyveleri muşmula il...
Alıç Hapı
Alıç Hapı
Alıç Hapı, Alıç meyvesi kalp damarlarındaki kan akımını artırarak, kalp krizi riskini önler ve tıkalı damarları açma özelliğine sahip bir meyvedir. Alıcın kalp sağlığı üzerine olumlu etkisi pek çok doktor ve araştırmacılar tarafından kabul edilmiştir...
Alıç
Alıç
Alıç, halk arasında barut ağacı, ekşi muşmula, yemişen gibi isimlerle de bilinen yabani sonbahar meyvesidir. Yaklaşık on metreye kadar ulaşan dikenli dalları bulunan bir ağaçtır. Pembe ve beyaz çiçekler açar. Alıç meyveleri esmer kırmızı, kırmızı ren...
Alıç Marmelatı
Alıç Marmelatı
Alıç Marmelatı, Alıç meyvesi pembe beyaz renkli çiçekler açan dikenli bir ağaçtan olan bir meyvedir. Alıç meyvesi yabani bir meyve olarak bilinir alıç meyvesi özellikle kırmızı ya da sarı renkli olmaktadır. Alıcın mayhoş bir tadı vardır. Bazı kesimle...
Alıç Reçeli
Alıç Reçeli
Alıç Reçeli, alıç özellikle Kıbrıs bölgesine özgü bir meyvedir. Alıç Kıbrıs'ta çok yaygındır. Alıç yaprağını döken bir ağaç çeşididir. Üstü etli meyvesi çekirdekli bir meyvedir. Alıç Ekim ve kasım aylarında yetişen bir meyve türüdür daha önce aranızd...
Alıç Sirkesi
Alıç Sirkesi
Alıç Sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen doğal ve çok faydalı bir sirkedir. Sağlık açısından çok faydalı olan bu sirkeyi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Alıç sirkesini evde hazırlamak da mümkündür. Sizin için evde kolaylıkla hazırlayabileceği...

 

Alıç Çiçeği
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Yaprağı
Alıç Ekstraktı
Alıç Kurusu
Alıç Faydaları
Alıç Ağacı
Alıç Hapı
Alıç
Alıç Marmelatı
Alıç Meyvesi
Alıç Reçeli
Alıç Sirkesi
Alıç Bitkisi
Alıç Çayı
Alıç Otu
Popüler İçerik
Alıç Bitkisi
Alıç Bitkisi
Alıç Bitkisi, gülgiller familyasından ağaç türleri arasında yer aldığı kabul edilen alıç bitkisi; Kuzey Amerika, Avrupa ve Kuzey Asya' ya ait bir bitk...
Alıç Çayı
Alıç Çayı
Alıç Çayı, alıç ormanlarda ve kırlarda kendiliğinden yetişen, gülgiller familyasından, odunu tornacılıkta değerlendirilen sarı renkli sert bir meyvedi...
Alıç Otu
Alıç Otu
Alıç otu, eski yıllardan günümüze kadar doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan alıç otu, dağlık ve kırsal bölgelerde çalı aralarında veya ormanlık ala...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Alıç Çiçeği
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Yaprağı
Alıç Ekstraktı
Alıç Kurusu
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024