Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Alıç Kurusu

Alıç Kurusu

Alıç Kurusu, Alıç kurusu, gülgillerden bir ağaçtır. Alıç kurusu, alıç ağacının çiçekleri, kabukları, yaprakları ve meyveleri kurtularak elde edilmektedir. Alıç kurusu, alıç ağacının içerisinde, triterpenoit, saponinler, aminler, flavonlar, C vitamini, glikozitler, mangenez bulunmaktadır. Alıç kurusu, alıç ağacı Anadolu ve Avrupa'da yetişmektedir. Alıç kurusu, alıç ağacının boyu on metre kadar uzayabilmektedir. Alıç kurusu, alıç meyveleri bir, iki santimetre çapında kırmızı-siyah, koyu kırmızı, portakal ve kırmızı renklerinde olabilmektedir. Alıç kurusu, alıç meyvelerinde bir, beş adet arasında çekirdek bulunmaktadır. Alıç kurusu, alıç çiçekleri beyaz ve pembe renklidir. Alıç kurusu, alıç çiçeği ve yaprağı birlikte kurutarak kullanılmalıdır. Bu şekilde daha etkili olmaktadır. Alıç kurusu, alıç çiçeği ya da yaprağı tek başına kurutulduğu zaman etkisizdir. Alıç kurusunun, kullanılmaması gereken bir durum söz konusu değildir. Alıç kurusunun yan etkileri yoktur.

Alıç Kurusu Kullanıldığı Yerler


Kardiyotonik, vazodilatör, trigliserit, antihipertansif, antispozmodik, hipnotik, antilipemik ve antifebril olarak kullanılabilmektedir. Kalp yetmezliği, yaşlılık, kalp kasının beslenmesi, kanın damarlarda daha kolay dolaşmasının sağlanması için kullanılabilmektedir.

Alıç Kurusu Kullanım Şekli


Bir çay kaşığı öğütülmüş alıç yaprakğı-çiçeği karışımı bir fincan kaynar suya konur. Fincanın ağzı kapatılır arada karıştırarak yirmi dakika demlenmesi için beklenir. Her defasında taze hazırlanmalıdır. Günlük kullanım miktarı iki, beş gramdır. Alıç kurusunun, uzun süreli kullanımlarında sakınca yoktur. Altı haftadan daha uzun süre kullanımlarda kalple ilgili şikâyetler devam ediyorsa, herhangi bir rahatlama yoksa, bacaklarda su toplanması, şişme oluyorsa, kalp civarında kollara, karnın üst kısmına ve boyuna yayılan ağrı, nefes darlığı ve solunumu zorluğu oluyorsa hemen hekime başvurulmalıdır.

Alıç Çiçek ve Yaprakları Nasıl Kurutulur?


Alıç çiçekleri tamamen açılmadan toplanıp kurutulmalıdır. Alıç çiçek ve yapraklarının eşit oranda karıştırılarak kurutulması en uygun, etkili olan kurutma şeklidir. Alıç çiçek ve yapraklarının gölgede kurutulması gerekmektedir. Alıç ağacının, yaprak ve çiçekleri otuz sekiz santigrat derecenin üzerinde bir sıcaklıkta kurutulursa çiçeklerin birleşimindeki eterik yağlar bozulacağı için gölge olan bir yerde kurutulmalıdır. Alıç ağacının en faydalı olan kısmı yaprak ve çiçekleri olduğu için asla güneşte kurutulmamalıdır. Mutlaka gölgede kurutulması gerekmektedir. Alıç ağacının yaprak ve çiçekleri beş günde kuruyor ise iki gün daha kurumada bırakmak sakıncalıdır. Çünkü bileşiminde bulunan eterik yağları kaybetmekte ve kalitesi düşmektedir. Alıç ağacının, sadece bitki kökleri güneş'te kurutulabilir. Kökleri kurutulduktan sonra da kurur kurumaz hemen paketlenip depolanmalıdır. Alıç ağacının, çiçek ve yaprakları kurutulduktan sonra kesinlikle açıkta bırakılmamalıdır. Çünkü etkisi azalır ve kalitesi zayıflar.

Alıç Meyveleri ve Kabuğu Nasıl Kurutur?

Alıç ağacının kabukları ve meyveleri sonbaharda kurutulmalıdır. Kurutulan meyveler ve kabuklar toz haline getirilir. Sonrasında kaynatılarak faydalanılır. Sağlıklı günler.
Son Güncelleme : 21.01.2024 15:51:26
Alıç Kurusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Alıç Kurusu Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Alıç Kurusu"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Alıç Çiçeği
Alıç Çiçeği
Alıç Çiçeği, Alıç çiçeği 2-5 metre yükseklikte, Nisan–Mayıs aylarında açan, orman ve yol kenarlarında rastlanan, koyu sarı veya esmer kırmızı meyveleri olan çalıya benzeyen bir ağaçta açan çiçeklerdir. Birçok alıç türü ülkemizde Batı ve Güney Anadolu...
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Dalının Faydaları
Alıç dalının faydaları, alıç 10 metre kadar uzayan, dikenli, pembe ve beyaz çiçekli bir ağaçtır. Alıç daha çok yabani bir bitkidir. Meyveleri 6-10 mm çapındadır ve esmer ya da kırmızı renkte bulunur. Alıcın tatları ekşidir. Yemişen, barut ağacı gibi ...
Alıç Yaprağı
Alıç Yaprağı
Alıç Yaprağı, alıç, Sonbahar meyvesi olan, dikenli dallara sahip bir ağaçtır. On metreye kadar yükselebilir. Yuvarlak bir görünümü olan alıç, kırmızı, sarı, beyaz, yeşil, pembe renklerinde olur. Tadı da renklerine göre değişir. Ormanlık, su yatağı ke...
Alıç Ekstraktı
Alıç Ekstraktı
Alıç Ekstraktı, On metreye kadar uzayabilen, dikenli, beyaz ya da pembe çiçekli bir çalıya benzer ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, küçük birkaç çekirdekli, sarı ya da kırmızı renklidir. Hafif ekşi tada sahip meyvelerdir. Alıç ağacının yaprak, çiçe...
Alıç Faydaları
Alıç Faydaları
Alıç Faydaları; alıç barut ağacı, ekşimuşmula ve yemişen olarak da bilinmektedir. Alıç faydaları, alıç ağacı on metreye kadar uzayabilen pembe ve beyaz çiçekli, dikenli bir ağaçtır. Alıç faydaları, alıç ağacı meyveleri altı, on milimetre çapında esme...
Alıç Ağacı
Alıç Ağacı
Alıç ağacı, yaklaşık olarak 6-12 metre arasında bir boya sahiptirler. Alıç ağacının çiçekleri pembe ve beyaz şeklinde iki farklı renkte ve dikenli olan alıç ağacı türü genellikle yabani doğada kendi kendine yetişir. Alıç ağacının meyveleri muşmula il...
Alıç Hapı
Alıç Hapı
Alıç Hapı, Alıç meyvesi kalp damarlarındaki kan akımını artırarak, kalp krizi riskini önler ve tıkalı damarları açma özelliğine sahip bir meyvedir. Alıcın kalp sağlığı üzerine olumlu etkisi pek çok doktor ve araştırmacılar tarafından kabul edilmiştir...
Alıç
Alıç
Alıç, halk arasında barut ağacı, ekşi muşmula, yemişen gibi isimlerle de bilinen yabani sonbahar meyvesidir. Yaklaşık on metreye kadar ulaşan dikenli dalları bulunan bir ağaçtır. Pembe ve beyaz çiçekler açar. Alıç meyveleri esmer kırmızı, kırmızı ren...
Alıç Marmelatı
Alıç Marmelatı
Alıç Marmelatı, Alıç meyvesi pembe beyaz renkli çiçekler açan dikenli bir ağaçtan olan bir meyvedir. Alıç meyvesi yabani bir meyve olarak bilinir alıç meyvesi özellikle kırmızı ya da sarı renkli olmaktadır. Alıcın mayhoş bir tadı vardır. Bazı kesimle...
Alıç Meyvesi
Alıç Meyvesi
Alıç meyvesi, ağacı 10 metre yüksekliğe ulaşabilir. Ağacın kabuğunda dikenler bulunurken beyaz ve pembe çiçekleri bulunur. Meyvesi hafif ekşi fakat lezzetlidir. İçerisinde bol miktarda bileşik bulundurur. Bu bileşiklere flavonoid bileşikleri denir. A...
Alıç Reçeli
Alıç Reçeli
Alıç Reçeli, alıç özellikle Kıbrıs bölgesine özgü bir meyvedir. Alıç Kıbrıs'ta çok yaygındır. Alıç yaprağını döken bir ağaç çeşididir. Üstü etli meyvesi çekirdekli bir meyvedir. Alıç Ekim ve kasım aylarında yetişen bir meyve türüdür daha önce aranızd...
Alıç Sirkesi
Alıç Sirkesi
Alıç Sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen doğal ve çok faydalı bir sirkedir. Sağlık açısından çok faydalı olan bu sirkeyi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Alıç sirkesini evde hazırlamak da mümkündür. Sizin için evde kolaylıkla hazırlayabileceği...

 

Alıç Çiçeği
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Yaprağı
Alıç Ekstraktı
Alıç Kurusu
Alıç Faydaları
Alıç Ağacı
Alıç Hapı
Alıç
Alıç Marmelatı
Alıç Meyvesi
Alıç Reçeli
Alıç Sirkesi
Alıç Bitkisi
Alıç Çayı
Alıç Otu
Popüler İçerik
Alıç Bitkisi
Alıç Bitkisi
Alıç Bitkisi, gülgiller familyasından ağaç türleri arasında yer aldığı kabul edilen alıç bitkisi; Kuzey Amerika, Avrupa ve Kuzey Asya' ya ait bir bitk...
Alıç Çayı
Alıç Çayı
Alıç Çayı, alıç ormanlarda ve kırlarda kendiliğinden yetişen, gülgiller familyasından, odunu tornacılıkta değerlendirilen sarı renkli sert bir meyvedi...
Alıç Otu
Alıç Otu
Alıç otu, eski yıllardan günümüze kadar doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan alıç otu, dağlık ve kırsal bölgelerde çalı aralarında veya ormanlık ala...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Alıç Çiçeği
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Yaprağı
Alıç Ekstraktı
Alıç Kurusu
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024