alic.gen.tr
alıç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Alıç Reçeli

Alıç Reçeli, alıç özellikle Kıbrıs bölgesine özgü bir meyvedir. Alıç Kıbrıs'ta çok yaygındır. Alıç yaprağını döken bir ağaç çeşididir. Üstü etli meyvesi çekirdekli bir meyvedir. Alıç Ekim ve kasım aylarında yetişen bir meyve türüdür daha önce aranızda belki alıcı duymayanlar bulunabilir. Ancak alıcı bilen bilir alıç ile çok güzel reçeller ve marmelatlar yapılabilir. Alıç reçeli yapımında fazlaca şeker kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise alıç meyvesinin biraz ekşi olmasıdır. Yalnız bilinmesi gereken alıç reçelinin yapımı biraz zahmetlidir. Çünkü alıcın reçel yapımı sırasında uzun süre kaynaması gerekmektedir. Ama kahvaltıların vazgeçilmez reçelleri arasında yer alan alıç reçeli çok lezzetli bir reçeldir. Ülkemizde alıç Batı Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişir sağlığa çok faydalı bir meyvedir. Şimdi alıç reçeli için gerekli olan malzemeler ve yapılışından bahsedelim.

Alıç Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 Kg taze alıç
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardak su
  • Yarım limon
Alıç Reçeli Yapılışı

Alıç reçeli yapmak için öncelikle hazırlanmış olan taze alıçlar temizlendikten sonra 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir. Daha sonra tuzlu suda bekleyen alışlar birkaç defa yıkandıktan sonra alıcının içerisinde bulunan çekirdekleri çıkarılır.
Alıç Reçeli

Çekirdeklerini çıkarmış olduğumuz alışları derince bir tencere içerisine alarak üzerine toz şeker ilave edilir. Alıç reçelinin daha iyi olması için toz şeker ve alıcın karışmış olduğu tencere yaklaşık olarak 10 saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra ertesi gün şekerle karışmış olan alıçların suyunu salmış olduğu görülecektir. Bu karışımı iyice karıştırır hazırlanan şeker ve alıç meyvesinin karışımını kısık ateşte pişirmeye başlanır. Uzun süre kısık ateşte kaynayan alıç reçeli koyu bir kıvam aldıktan sonra içerisine limon suyu ilave edilir. Alıç reçeli ocakta kısık ateşte kaynarken en önemli yapılması gereken üzerinde biriken köpüklerin alınmasıdır. Alıç reçeli bir müddet tamamen karıştırıldıktan sonra ocaktan indirilir. Daha sonra önceden hazırlamış olduğumuz kavanoz içerisine pişen alıç reçeli boşaltılır. Ve kavanoza konan alıç reçelinin kapağı sıkıca kapatılarak hava almaması sağlanır. Ve kavanoz ters çevrilir. Hazırlanan alıç reçeli oda sıcaklığında bir gün bekletilir. Son olarak hazırlanan alıç reçeli kavanozu buzdolabına konur. Ve kahvaltı sofralarınızda afiyetle yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 22.12.2016 12:20:16

Alıç Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Alıç Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Alıç Çayı

Alıç Çayı, alıç ormanlarda ve kırlarda kendiliğinden yetişen, gülgiller familyasından, odunu tornacılıkta değerlendirilen sarı renkli sert bir meyvedir. Alıç kiraz büyüklüğünde mayhoş bir tada sahiptir. Yabani bir sonbahar meyvesi...

Alıç Otu

Alıç otu, eski yıllardan günümüze kadar doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan alıç otu, dağlık ve kırsal bölgelerde çalı aralarında veya ormanlık alanlarda doğal olarak yetişmektedir. Eski muşmula ve yemişen oto olarak da bilinen...

Alıç Bitkisi

Alıç Bitkisi, gülgiller familyasından ağaç türleri arasında yer aldığı kabul edilen alıç bitkisi; Kuzey Amerika, Avrupa ve Kuzey Asya' ya ait bir bitkidir. Dünya'nın pek çok yerinde yetişebilen alıç bitkisi, Türkiye'nin Batı ve Gü...

Alıç Sirkesi

Alıç Sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen doğal ve çok faydalı bir sirkedir. Sağlık açısından çok faydalı olan bu sirkeyi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Alıç sirkesini evde hazırlamak da mümkündür. Sizin için evde kolaylık...

Alıç Meyvesi

Alıç meyvesi, ağacı 10 metre yüksekliğe ulaşabilir. Ağacın kabuğunda dikenler bulunurken beyaz ve pembe çiçekleri bulunur. Meyvesi hafif ekşi fakat lezzetlidir. İçerisinde bol miktarda bileşik bulundurur. Bu bileşiklere flavonoid...

Alıç Reçeli

Alıç Reçeli, alıç özellikle Kıbrıs bölgesine özgü bir meyvedir. Alıç Kıbrıs'ta çok yaygındır. Alıç yaprağını döken bir ağaç çeşididir. Üstü etli meyvesi çekirdekli bir meyvedir. Alıç Ekim ve kasım aylarında yetişen bir meyve türüd...

Alıç Marmelatı

Alıç Marmelatı, Alıç meyvesi pembe beyaz renkli çiçekler açan dikenli bir ağaçtan olan bir meyvedir. Alıç meyvesi yabani bir meyve olarak bilinir alıç meyvesi özellikle kırmızı yada sarı renkli olmaktadır. Alıcın mayhoş bir tadı v...

Alıç Hapı

Alıç Hapı, Alıç meyvesi kalp damarlarındaki kan akımını artırarak, kalp krizi riskini önler ve tıkalı damarları açma özelliğine sahip bir meyvedir. Alıcın kalp sağlığı üzerine olumlu etkisi pek çok doktor ve araştırmacılar tarafın...

Alıç Ağacı

Alıç ağacı, yaklaşık olarak 6-12 metre arasında bir boya sahiptirler. Alıç ağacının çiçekleri pembe ve beyaz şeklinde iki farklı renkte ve dikenli olan alıç ağacı türü  genellikle yabani doğada kendi kendine yetişir. Alıç ağacı...

Alıç Faydaları

Alıç Faydaları; alıç barut ağacı, ekşimuşmula ve yemişen olarak da bilinmektedir. Alıç faydaları, alıç ağacı on metreye kadar uzayabilen pembe ve beyaz çiçekli, dikenli bir ağaçtır. Alıç faydaları, alıç ağacı meyveleri altı, on mi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

alıç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018