Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Alıç Faydaları

Alıç Faydaları

Alıç Faydaları; alıç barut ağacı, ekşimuşmula ve yemişen olarak da bilinmektedir. Alıç faydaları, alıç ağacı on metreye kadar uzayabilen pembe ve beyaz çiçekli, dikenli bir ağaçtır. Alıç faydaları, alıç ağacı meyveleri altı, on milimetre çapında esmer-kırmızı veya kırmızı renklidir. Alıç faydaları, alıç meyvesi hafif ekşimsi ve lezzetlidir. Alıç faydaları, alıç meyvesin de flavonoid bileşikleri çok yüksek oranda bulunmaktadır. Alıç faydaları, alıç meyveleri olgunlaştığında sarımsı, kırmızı bir renk alan yuvarlak görünümlüdür. Alıç faydaları, alıç ülkemizde kayalık, derelere bakan yamaçlarda, taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde, ormanlarda ve dağlık çevrelerde yetişmektedir. Alıç faydaları, alıcın anavatanı Avrupa, Kuzey Amerika ve kuzey Asya'dır. Alıç faydaları, alıç ağacı ülkemizde Batı ve Güneydoğu Anadolu'da yetişmektedir. Alıç faydaları, sağlık için etkin bir şekilde kullanılabilmektedir. Alıç faydaları, alıç ağacı yabani bir ağaçtır ve meyveleri sonbaharda olur. Alıç faydaları, alıç tüketimi uzun süreli kullanımlar için uygun değildir. Doktor gözetiminde kürleri kullanılmalıdır. Kullanımı genellikle dört, sekiz hafta ile sınırlandırılmalıdır. Alıç bitkisinin etkileri 4-8 haftanın sonucunda görülmeye başlanmaktadır. Alıç faydaları, alıç içerisinde bulunan maddeler vücutta birikme, alışkanlık ve zehirlenme gibi özellikler yapmadığı için 4-8 haftalık kullanım için uygundur. Kalp hastalıklarında yaklaşık üç haftalık bir kullanımdan sonra etkileri görülmeye başlanmaktadır.

Alıç Faydaları Nelerdir?

  • Yüksek tansiyon,
  • Karın şişliği ve ödem,
  • Cilt yaraları,
  • İshal,
  • İdrar kaçırma,
  • Boğaz ağrısı,
  • Tenya,
  • Tıkalı atardamarlar,
  • Karasu hastalığı,
  • Kalp sorunları,
  • Göğüs ağrısı,
  • Damar sertliği,
  • Stres,
  • Hafıza sorunları,
  • Kusmayı geçirir,
  • Mideyi rahatlatır,

Alıç Bitkisi Nasıl Kullanılır?


Muhakkak uzmandan ayrıntılı olarak bilgi alınmalı doğru ve düzenli olarak kullanılmalıdır. Bir tatlı kaşığı kıyılmış alıç yaprağı, çiçeği veya yaprağı bir su bardağı su ile haşlanır. Haşlandıktan sonra on dakika beklenir. Bekleme süresinin sonunda süzülür ve balla tatlandırılarak kullanılır. Hazırlanan karışım her gün taze olarak 2-3 bardak aç karnına veya öğün aralarında tüketilir.

Alıç İçindekiler; C vitamini, tanenler, saponinler, glikozitler, Proantosiyanidinnler ve antosiyanidinler içermektedir.

Alıç en çok kalp sorunları için kullanılan bir bitkidir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki ciddi kalp problemi olanlar doktora danışmadan kesinlikle kullanmamalıdır. Alıç bitkisi, tansiyon ilaçları, kalp ilaçları ve diğer bazı ilaçlarla tüketildiğinde güçlü bir etkileşime geçmekte ve yan etkiler ortaya çıkmaktadır.
Son Güncelleme : 21.01.2024 13:21:30
Alıç Faydaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Alıç Faydaları Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Alıç Faydaları"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Alıç Çiçeği
Alıç Çiçeği
Alıç Çiçeği, Alıç çiçeği 2-5 metre yükseklikte, Nisan–Mayıs aylarında açan, orman ve yol kenarlarında rastlanan, koyu sarı veya esmer kırmızı meyveleri olan çalıya benzeyen bir ağaçta açan çiçeklerdir. Birçok alıç türü ülkemizde Batı ve Güney Anadolu...
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Dalının Faydaları
Alıç dalının faydaları, alıç 10 metre kadar uzayan, dikenli, pembe ve beyaz çiçekli bir ağaçtır. Alıç daha çok yabani bir bitkidir. Meyveleri 6-10 mm çapındadır ve esmer ya da kırmızı renkte bulunur. Alıcın tatları ekşidir. Yemişen, barut ağacı gibi ...
Alıç Yaprağı
Alıç Yaprağı
Alıç Yaprağı, alıç, Sonbahar meyvesi olan, dikenli dallara sahip bir ağaçtır. On metreye kadar yükselebilir. Yuvarlak bir görünümü olan alıç, kırmızı, sarı, beyaz, yeşil, pembe renklerinde olur. Tadı da renklerine göre değişir. Ormanlık, su yatağı ke...
Alıç Ekstraktı
Alıç Ekstraktı
Alıç Ekstraktı, On metreye kadar uzayabilen, dikenli, beyaz ya da pembe çiçekli bir çalıya benzer ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, küçük birkaç çekirdekli, sarı ya da kırmızı renklidir. Hafif ekşi tada sahip meyvelerdir. Alıç ağacının yaprak, çiçe...
Alıç Kurusu
Alıç Kurusu
Alıç Kurusu, Alıç kurusu, gülgillerden bir ağaçtır. Alıç kurusu, alıç ağacının çiçekleri, kabukları, yaprakları ve meyveleri kurtularak elde edilmektedir. Alıç kurusu, alıç ağacının içerisinde, triterpenoit, saponinler, aminler, flavonlar, C vitamini...
Alıç Ağacı
Alıç Ağacı
Alıç ağacı, yaklaşık olarak 6-12 metre arasında bir boya sahiptirler. Alıç ağacının çiçekleri pembe ve beyaz şeklinde iki farklı renkte ve dikenli olan alıç ağacı türü genellikle yabani doğada kendi kendine yetişir. Alıç ağacının meyveleri muşmula il...
Alıç Hapı
Alıç Hapı
Alıç Hapı, Alıç meyvesi kalp damarlarındaki kan akımını artırarak, kalp krizi riskini önler ve tıkalı damarları açma özelliğine sahip bir meyvedir. Alıcın kalp sağlığı üzerine olumlu etkisi pek çok doktor ve araştırmacılar tarafından kabul edilmiştir...
Alıç
Alıç
Alıç, halk arasında barut ağacı, ekşi muşmula, yemişen gibi isimlerle de bilinen yabani sonbahar meyvesidir. Yaklaşık on metreye kadar ulaşan dikenli dalları bulunan bir ağaçtır. Pembe ve beyaz çiçekler açar. Alıç meyveleri esmer kırmızı, kırmızı ren...
Alıç Marmelatı
Alıç Marmelatı
Alıç Marmelatı, Alıç meyvesi pembe beyaz renkli çiçekler açan dikenli bir ağaçtan olan bir meyvedir. Alıç meyvesi yabani bir meyve olarak bilinir alıç meyvesi özellikle kırmızı ya da sarı renkli olmaktadır. Alıcın mayhoş bir tadı vardır. Bazı kesimle...
Alıç Meyvesi
Alıç Meyvesi
Alıç meyvesi, ağacı 10 metre yüksekliğe ulaşabilir. Ağacın kabuğunda dikenler bulunurken beyaz ve pembe çiçekleri bulunur. Meyvesi hafif ekşi fakat lezzetlidir. İçerisinde bol miktarda bileşik bulundurur. Bu bileşiklere flavonoid bileşikleri denir. A...
Alıç Reçeli
Alıç Reçeli
Alıç Reçeli, alıç özellikle Kıbrıs bölgesine özgü bir meyvedir. Alıç Kıbrıs'ta çok yaygındır. Alıç yaprağını döken bir ağaç çeşididir. Üstü etli meyvesi çekirdekli bir meyvedir. Alıç Ekim ve kasım aylarında yetişen bir meyve türüdür daha önce aranızd...
Alıç Sirkesi
Alıç Sirkesi
Alıç Sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen doğal ve çok faydalı bir sirkedir. Sağlık açısından çok faydalı olan bu sirkeyi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Alıç sirkesini evde hazırlamak da mümkündür. Sizin için evde kolaylıkla hazırlayabileceği...

 

Alıç Çiçeği
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Yaprağı
Alıç Ekstraktı
Alıç Kurusu
Alıç Faydaları
Alıç Ağacı
Alıç Hapı
Alıç
Alıç Marmelatı
Alıç Meyvesi
Alıç Reçeli
Alıç Sirkesi
Alıç Bitkisi
Alıç Çayı
Alıç Otu
Popüler İçerik
Alıç Bitkisi
Alıç Bitkisi
Alıç Bitkisi, gülgiller familyasından ağaç türleri arasında yer aldığı kabul edilen alıç bitkisi; Kuzey Amerika, Avrupa ve Kuzey Asya' ya ait bir bitk...
Alıç Çayı
Alıç Çayı
Alıç Çayı, alıç ormanlarda ve kırlarda kendiliğinden yetişen, gülgiller familyasından, odunu tornacılıkta değerlendirilen sarı renkli sert bir meyvedi...
Alıç Otu
Alıç Otu
Alıç otu, eski yıllardan günümüze kadar doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan alıç otu, dağlık ve kırsal bölgelerde çalı aralarında veya ormanlık ala...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Alıç Çiçeği
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Yaprağı
Alıç Ekstraktı
Alıç Kurusu
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024