Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Alıç Çayı

Alıç Çayı

Alıç Çayı, alıç ormanlarda ve kırlarda kendiliğinden yetişen, gülgiller familyasından, odunu tornacılıkta değerlendirilen sarı renkli sert bir meyvedir. Alıç kiraz büyüklüğünde mayhoş bir tada sahiptir. Yabani bir sonbahar meyvesi olan alıç antioksidan açıdan oldukça zengindir. Kalp sağlığı için faydalıdır. Kalp çarpıntısı, ritim bozukluğu, kalp kaslarında zayıflık, hipertansiyon ve damar sertliği gibi pek çok hastalıkta şifa verici bir meyvedir. Ayrıca sinir sistemini yatıştırma, idrar söktürme, baş ağrısı giderme, mide rahatsızlıkları ve uykusuzluk için doğal bir çözümdür. Kalp sağlığı için kullanılmak istendiğinde 6-8 haftalık uygulanacak alıç çayı kalbe önemli ölçüde destek sağlamaktadır. Alıç çayı alternatif tıpta doğal şifa kaynakları arasında yer alır. Alıcın yaprağından, çiçeğinden ve meyvesinden fayda sağlanır. Alıç çayı bağımlılık yapma özelliğine sahip olmadığı gibi uzun süreli kullanımlarda da vücuda bilinen herhangi bir zararı yoktur. Son derece doğaldır.

Alıç çayı nasıl yapılır?


Alıç çayı kullanımı için kalp ilacı kullanan kişilerin mutlaka doktor tavsiyesi üzerine kullanmaları gerekir, çünkü uzun süreli kullanımlarda alıç çayı damar genişletme etkisine sahiptir, aynı özellik kullanılan kalp ilaçlarında da olduğundan dolayı mutlaka doktora danışılarak kullanılmalıdır.

Alıç çayı hazırlamak için alıcın hem yapraklarından hem meyvesinden hem de çiçeklerinden faydalanabilirsiniz. Karıştırdığınız yaprak, çiçek ve meyveden önceden kaynatılmış bir su bardağı sıcak suya bir tatlı kaşığı eklenir ve 15 dakika kadar alıç çayı demlenmeye bırakılır. Alıç bitkisinin en faydalı kısmı yaprakları olarak gösterilse de meyve kısmı da çaya aroma vermektedir. Alıcın meyvesini kullanırken bir miktar ezerek çaya dahil ederseniz içeriğindeki maddeler çaya daha fazla geçer.

Alıç çayını sadece kalp sağlığı için değil detoks ve zayıflama amaçlıda kullanabilirsiniz. Çünkü alıç çayının içindeki etken maddeler iştah kapatarak daha az yemenize destek olmaktadır.

Ayrıca alıç çayı vücuttaki kan dolaşımını artırdığından dolayı el- ayak üşümesi gibi sıkıntısı olanlar alıç çayından faydalanabilirler. Organlara kan dolaşımını artırdığı için önerilmektedir.

Alıç çayına dair herhangi bir yan etki olmamasına karşın, bazı kişilerde mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, kaşıntı ve çarpıntı halleri gözlemlenmiştir. Ayrıca hamile ve emzirme dönemindeki kadınları kesinlikle alıç çayı tüketmemesi gerekir. Kan inceltici ilaç kullanan kişiler ve tansiyon ilacı kullananlarda mutlaka doktorlarına danışarak alıç çayı tüketmelidirler. Çünkü alıç çayı bu ilaçlarla etkileşime geçerek istenmeyen zararlara neden olabilir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 21:35:16
Alıç Çayı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Alıç Çayı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Alıç Çayı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Alıç Çiçeği
Alıç Çiçeği
Alıç Çiçeği, Alıç çiçeği 2-5 metre yükseklikte, Nisan–Mayıs aylarında açan, orman ve yol kenarlarında rastlanan, koyu sarı veya esmer kırmızı meyveleri olan çalıya benzeyen bir ağaçta açan çiçeklerdir. Birçok alıç türü ülkemizde Batı ve Güney Anadolu...
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Dalının Faydaları
Alıç dalının faydaları, alıç 10 metre kadar uzayan, dikenli, pembe ve beyaz çiçekli bir ağaçtır. Alıç daha çok yabani bir bitkidir. Meyveleri 6-10 mm çapındadır ve esmer ya da kırmızı renkte bulunur. Alıcın tatları ekşidir. Yemişen, barut ağacı gibi ...
Alıç Yaprağı
Alıç Yaprağı
Alıç Yaprağı, alıç, Sonbahar meyvesi olan, dikenli dallara sahip bir ağaçtır. On metreye kadar yükselebilir. Yuvarlak bir görünümü olan alıç, kırmızı, sarı, beyaz, yeşil, pembe renklerinde olur. Tadı da renklerine göre değişir. Ormanlık, su yatağı ke...
Alıç Ekstraktı
Alıç Ekstraktı
Alıç Ekstraktı, On metreye kadar uzayabilen, dikenli, beyaz ya da pembe çiçekli bir çalıya benzer ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, küçük birkaç çekirdekli, sarı ya da kırmızı renklidir. Hafif ekşi tada sahip meyvelerdir. Alıç ağacının yaprak, çiçe...
Alıç Kurusu
Alıç Kurusu
Alıç Kurusu, Alıç kurusu, gülgillerden bir ağaçtır. Alıç kurusu, alıç ağacının çiçekleri, kabukları, yaprakları ve meyveleri kurtularak elde edilmektedir. Alıç kurusu, alıç ağacının içerisinde, triterpenoit, saponinler, aminler, flavonlar, C vitamini...
Alıç Faydaları
Alıç Faydaları
Alıç Faydaları; alıç barut ağacı, ekşimuşmula ve yemişen olarak da bilinmektedir. Alıç faydaları, alıç ağacı on metreye kadar uzayabilen pembe ve beyaz çiçekli, dikenli bir ağaçtır. Alıç faydaları, alıç ağacı meyveleri altı, on milimetre çapında esme...
Alıç Ağacı
Alıç Ağacı
Alıç ağacı, yaklaşık olarak 6-12 metre arasında bir boya sahiptirler. Alıç ağacının çiçekleri pembe ve beyaz şeklinde iki farklı renkte ve dikenli olan alıç ağacı türü genellikle yabani doğada kendi kendine yetişir. Alıç ağacının meyveleri muşmula il...
Alıç Hapı
Alıç Hapı
Alıç Hapı, Alıç meyvesi kalp damarlarındaki kan akımını artırarak, kalp krizi riskini önler ve tıkalı damarları açma özelliğine sahip bir meyvedir. Alıcın kalp sağlığı üzerine olumlu etkisi pek çok doktor ve araştırmacılar tarafından kabul edilmiştir...
Alıç
Alıç
Alıç, halk arasında barut ağacı, ekşi muşmula, yemişen gibi isimlerle de bilinen yabani sonbahar meyvesidir. Yaklaşık on metreye kadar ulaşan dikenli dalları bulunan bir ağaçtır. Pembe ve beyaz çiçekler açar. Alıç meyveleri esmer kırmızı, kırmızı ren...
Alıç Marmelatı
Alıç Marmelatı
Alıç Marmelatı, Alıç meyvesi pembe beyaz renkli çiçekler açan dikenli bir ağaçtan olan bir meyvedir. Alıç meyvesi yabani bir meyve olarak bilinir alıç meyvesi özellikle kırmızı ya da sarı renkli olmaktadır. Alıcın mayhoş bir tadı vardır. Bazı kesimle...
Alıç Meyvesi
Alıç Meyvesi
Alıç meyvesi, ağacı 10 metre yüksekliğe ulaşabilir. Ağacın kabuğunda dikenler bulunurken beyaz ve pembe çiçekleri bulunur. Meyvesi hafif ekşi fakat lezzetlidir. İçerisinde bol miktarda bileşik bulundurur. Bu bileşiklere flavonoid bileşikleri denir. A...
Alıç Reçeli
Alıç Reçeli
Alıç Reçeli, alıç özellikle Kıbrıs bölgesine özgü bir meyvedir. Alıç Kıbrıs'ta çok yaygındır. Alıç yaprağını döken bir ağaç çeşididir. Üstü etli meyvesi çekirdekli bir meyvedir. Alıç Ekim ve kasım aylarında yetişen bir meyve türüdür daha önce aranızd...

 

Alıç Çiçeği
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Yaprağı
Alıç Ekstraktı
Alıç Kurusu
Alıç Faydaları
Alıç Ağacı
Alıç Hapı
Alıç
Alıç Marmelatı
Alıç Meyvesi
Alıç Reçeli
Alıç Sirkesi
Alıç Bitkisi
Alıç Çayı
Alıç Otu
Popüler İçerik
Alıç Sirkesi
Alıç Sirkesi
Alıç Sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen doğal ve çok faydalı bir sirkedir. Sağlık açısından çok faydalı olan bu sirkeyi gönül rahatlığı ile tüketeb...
Alıç Bitkisi
Alıç Bitkisi
Alıç Bitkisi, gülgiller familyasından ağaç türleri arasında yer aldığı kabul edilen alıç bitkisi; Kuzey Amerika, Avrupa ve Kuzey Asya' ya ait bir bitk...
Alıç Otu
Alıç Otu
Alıç otu, eski yıllardan günümüze kadar doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan alıç otu, dağlık ve kırsal bölgelerde çalı aralarında veya ormanlık ala...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Alıç Çiçeği
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Yaprağı
Alıç Ekstraktı
Alıç Kurusu
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024